spoon-dia Over De Buurvrouw

In de lente van ’71 ben ik geboren in Hintham, een wijk net voor Den Bosch. Ik was een sociaal meisje en wijs voor mijn leeftijd.

In de zomer van mijn 12de jaar heb ik een aantal weken bij een Italiaanse familie gelogeerd. La Madre stond voortdurend in de keuken en ik keek nieuwsgierig mee.

Hier is de liefde voor koken en lekker eten absoluut geboren!

In 1990 verhuisde ik naar Amsterdam. Om iets te gaan doen met het sociale talent belandde ik op de Sociale Academie in De Jordaan. De school was leuk, maar vooral mijn bijbaan in de horeca trok mijn volle aandacht. Vier jaar stond ik achter de bar in café De Kletskop op de Zeedijk. Daar heb ik het meest geleerd over en van mensen.

Ook de liefde voor lekker eten heeft zich in Amsterdam ontwikkeld.

Van het heerlijke Italiaanse eten van restaurant Cirelli tot aan het ontdekken van de Surinaamse, Thaise en Japanse keukens.

Na het behalen van mijn diploma Maatschappelijk Werk en Dienstverlening wilde ik iets gaan doen wat ik écht leuk vond, dus heb ik mijn koksdiploma gehaald. Met heel veel plezier heb ik vervolgens 15 jaar als kok gewerkt. In Amsterdam onder andere in het Tropenmuseum, waar ik allerlei wereldse gerechten maakte. In het prachtige Portugal heb ik een jaar in potten en pannen staan roeren. En de laatste vier jaar van mijn kokscarriere stond ik met veel plezier in de keuken van filmtheater ‘t Hoogt in Utrecht.

Omdat ik al die tijd het gevoel had nog ‘iets te moeten’ met mijn Maatschappelijk Werk diploma ben ik vervolgens bij Stichting De Wilg aan de slag gegaan. Bijzonder om te werken voor mensen met een beperking. Het leukst vond ik het draaien van het eetcafe ‘Peper en Zout’. Elke week koken voor de bezoekers en wijkbewoners in een thema van een land.

Mijn paëlla-avonden, met op het laatst wel 100 deelnemers, waren een groot succes!

Na 5 jaar werken bij De Wilg, ging ik het koken steeds meer missen. Het laatste jaar heb ik gespeeld met de droom om iets voor mezelf te beginnen.

Deze lente ben ik 45 jaar geworden en het voelt goed om het roer om te gooien en nu écht te gaan leven zoals ík dit wil!

11 jaar geleden ben ik in de Kovelaarstraat komen wonen en ik heb me nog nooit zo thuis gevoeld. De straat is voor mij dé inspiratiebron geweest voor het idee van de Buurvrouw. Ook heb ik hier een marktonderzoek gehouden waarop heel positief werd gereageerd. Samen met de steun van mijn man Brett en het enthousiasme van mijn dochter Bibi besloot ik de stap te wagen!

Wat ik met De Buurvrouw Utrecht wil is lekker koken voor buurtbewoners, cateren voor iedereen die iets te vieren heeft en werken met zoveel mogelijk producten uit de buurt.

Ook als je hulp nodig hebt bij het organiseren van een diner kan ik je komen helpen als thuiskok.

Smakelijke groeten Tamara

row_of_products